onsdag 24 mars 2010

Äta ute, kan det vara för ändring?
















Halva SmartfestCrew åt lunch tillsammans på stan idag. När man är ett gäng som ska äta ute kan det ibland bli lite krångligt; någon är allergisk, andra äter vegetariskt, många vill äta närodlat och ekologiskt och så ska det hela såklart smaka riktigt gott. I Göteborg så finns det ändå ganska många restauranger att välja bland, på gott och ont!

Men för att följa Vetenskapsfestivalens tema, för ändring! så finns det lite olika sätt att göra skillnad på. Att välja vegetariskt är ju ett ganska enkelt sätt att vara klimatsmart, så med våra kontorströtta ben oss gick vi till Sattua, en vegetarisk Hare Krishna restaurang på Mölndalsvägen. Där hade vi en trevlig stund (se hur glad Sanna är på bilden!), så det kan nog kallas för en lyckad expedition. Har du något tips på bra klimatsmart mat i Göteborg, eller någon annanstans? Ge gärna goda tips bland kommentarerna nedan!

//Varma hälsningar Praktikant Jennie.




7 kommentarer:

  1. Åh vad trevligt det låter som att ni haft. Hoppas maten var god!
    hälsar Jänni

    SvaraRadera
  2. Här är en riktigt bra affär för ändring i Göteborg. Vore kul om SmartfestCrew gick dit och testade!

    http://www.ekostore.se/

    SvaraRadera
  3. Det var ett spännande tips Johan! Jag ska ta tag i utmaningen och testa några av stadens olika eko-affärer den kommande veckan.

    Soliga hälsningar från Praktikant Jennie.

    SvaraRadera
  4. Mycket fin affär måste jag säga.

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att intresset är så stort för Eko-affärer! Jag ska spana in Fram i Linné, Ekostore och Konsums ekoaffär, om ni kommer på någon annan butik som ligger i stan så hojta till! //Praktikant Jennie.

    SvaraRadera
  6. Bästa tipset när man vill hitta vegoprodukter eller restauranger med bra vegoutbud i Göteborg är den här sidan: http://www.vegangoteborg.se/

    För att käka vego är ju verkligen ett av de allra lättaste (och godaste) sätten att vara miljövänlig på!

    Smaklig måltid allesammans :)

    SvaraRadera