onsdag 31 mars 2010

Finalister i skoltävlingen

Äntligen! Finalisterna i Vetenskapsfestivalens tävling Lös problem för ändring! är utsedda av en prominent jury med vår ständige sekreterare, Sture Allén, i spetsen!

Igår började jag ringa runt och berätta den goda nyheten för de lyckliga. I bakgrunden från en skolgård kunde jag höra jubel och applåder. När jag berättade för en liten tjej att hon hade kommit till final svarade hon med ett försynt men väldigt glatt "Har jag...?". En kille sa inte så mycket alls, men hans lärare kommenterade i efterhand att han nog hade blivit lite ställd, för han blev alldeles röd i ansiktet.

Ettor, tvåor och treor utses i tre olika tävlingsgrupper. Juryn har bedömt elevernas idéer och lösningar på problem som kan göra världen lite bättre.

Prisutdelning och avslöjandet av vem som vunnit vilket pris offentliggörs först under invigningen i Nordstan tisdagen den 20 april kl. 12.00-13.00 när klimatforskaren Christian Azar och den världsberömde fotografen och filmaren Mattias Klum inviger årets Vetenskapsfestival.

Finfina priser väntar vinnarna med bland annat övernattning och matning av vargarna på Nordens Ark, böcker, diplom, kartor och medaljer i choklad!

Men redan inom en snar framtid går det att beskåda vilka de 10 är som är årets finalister på en hemsida nära dig!

//Camilla

4 kommentarer:

  1. Alltid lika roligt!

    SvaraRadera
  2. Det är fantastiskt att det finns forum som tar ungas idéer på allvar. Dessa unga blir vuxna om 8-10 år och fattar viktiga beslut.
    Mina elever var eld och lågor. Luft, vatten, energi, sopor och tågförseningar var viktiga frågor.

    SvaraRadera
  3. När dyker namnen upp på hemsidan?
    Vi vill se vår kära finalist!

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Vad roligt! Finalisterna ligger nu ute på hemsidan och i nästa vecka vet vi vilka som vunnit...:-)

    Bästa hälsningar
    Jennie T

    SvaraRadera