onsdag 7 april 2010

Snart går tåget!

Nu åker Vetenskapsfestivalen på turné. Vi flyttar ett av de koncept som vi utvecklat för festivalscenen i Nordstan och testar det på fyra platser i Sverige. Satsningen gör vi tillsammans med Vetenskapsrådet och flera universitet.


Det blir spännande att se hur idén fungerar i köpcentra och gallerior på andra ställen. Här kommer några av Sveriges främsta forskare möta politiker och publik för att resonera kring frågor som alla har med hållbar utveckling att göra. Stämmer bra med årets festivaltema För ändring!

15 forskare, 12 riksdagsledamöter och en EU-parlamentariker är med i programmet!

Vi vill att samtalen mellan forskare och politiker sker där människor möts och det skall vara enkelt att stanna en stund, lyssna, ställa frågor eller tala om vad man tycker och tänker. Diskussionerna kommer att ledas av Eva Krutmeijer och jag skall just ringa henna för att kolla läget inför nästa vecka….

Starten är 14 april i Stockholm, 16 april i Växjö, 17 april i Umeå med final i Göteborg den 23 april. Jag kommer att hänga med på hela resan för att uppleva allt med egna ögon och öron. Första temat är Klimatsmart stad. Hur kan vi ta ett helhetsgrepp på stadsutveckling och skapa verkligt hållbara städer? 2010 är Stockholm utsedd till Europas miljöhuvudstad, vad innebär det i praktiken? Hoppas kunna leverera ett bra svar nästa onsdag eftermiddag….

//Anna

2 kommentarer:

  1. Hej Anna!
    Var i Stockholm? Jag tycker att det är väldigt intressant. Min klass har fått utmärkelse Årets Teknikprojket" Stockholm- miljöhuvudstad" och jag vill så gärna lyssna på er...

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kul att du är intresserad. Grattis till utmärkelsen. Välkomna till Gallerian på Hamngatan i Stockholm den 14 april klockan 13-15. Det kommer annons i DN på söndag den 11 april. Det kommer också mer information på Vetenskapsrådets hemsida samt festivalens hemsida inom ett par dagar. Det är Stockholms universitet som är ansvariga för programmet "Klimatsmart stad" i Stockholm tillsammans med Gallerian, Vetenskapsrådet och Vetenskapsfestivalen.
    Många hälsningar, Anna

    SvaraRadera