onsdag 28 april 2010

Jubileumsutställningen

Idag fick jag vara med en liten stund på den arkeologiska utgrävning som Anita Synnevstedt på historiska studier har hållt i med fokus på Jubileumsutställningen 1923.

Både allmänheten och skolklasser har kunnat vara med på denna och fått utforska vad som fanns i området runt Näckrosdammen vid Humanisten. Intresset har varit stort både bland allmänheten och bland skolklasserna.

Klassen som skulle varit med idag hade fått förhinder men en liten tapper grupp på tre elever och två lärare fanns på plats idag. Med hjälp av skärslevar, borstar, silar och spänner hittade de bland annat rostiga spikar, glasskärvor och lite ostindiskt porslin. Det senare kommer förmodligen från schaktmassor som används som utfyllnadsmaterial.

Till sin hjälp hade dagens små arkeologer en massa studenter och övrig personal som är några av de eldsjälar som gör det möjligt för oss att kunna erbjuda alla de aktiviteter vi har inom Vetenskapsfestivalen. Och alla gör detta på ideell basis.

Och att de gör ett riktigt bra jobb är de små utvärderingslappar som de får från de som är med och kommentarer från niondeklassare att "Nu vet jag vad jag vill jobba med!" Då har man lyckats med sitt uppdrag! Tack alla medverkande!

//Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar