fredag 23 april 2010

Så mycket att göra och så lite tid!

Tekniken höll när Nobelpristagaren Elinor Ostrom igår besökte Vetenskapsfestivalen via länk. Och numera så förstår jag mycket mer av hennes forskning. Men det var samtalet efteråt som gjorde störst intryck på mig. Diskussionen handlade om hur vi globalt ska komma överens om någon form av klimatavtal, och Elinor Ostrom lyfte blicken och menade att fokus istället borde ligga på de fördelar som vi som individer får av att göra klimatsmarta saker.

Cyklar vi istället för att ta bilen vinner vi hälsofördelar, om vi bor i passivhus sparar vi pengar och så vidare. Videolänk från samtalet hoppas vi kunna lägga upp på hemsidan inom kort.

Dagens tre tips har utökats, jag kunde inte välja, så idag får ni fyra tips!
  • I LOVE KNITTING – Stickning & virkning i Nordstan klockan 10-19.
  • Gör ett klimattest! I Nordstan klockan 11-15 idag. Här får du chansen att mäta din egen klimatpåverkan, och tips på hur du kan minska din påverkan. Alla som testar deltar i en utlottning!
  • Tre makthavare pratar förändring. I Nordstan klockan 15:15-15:45. Professor Rockström, Carl Bennet och Anneli Hulthén diskuterar framtida utmaningar.
  • Science Quiz! Foajén i Stadsmuseet klockan 20-21.
Dagens program är som sagt fullspäckat, ta en titt i vårt digitala blädderex!
//Hälsar Praktikant Jennie.

2 kommentarer:

  1. Ser verkligen fram emot att besöka vetenskapsfestivalen i eftermiddag! Har läst det mesta här och inser nu i efterhand att jag borde tagit ledigt den här veckan.

    SvaraRadera
  2. Haha, vad roligt att höra Robert. Och vilken tur att festivalen fortsätter hela helgen! Hoppas vi ses i vimlet, jag håller ögonen öppna! -hälsar Praktikant Jennie.

    SvaraRadera